Referentie

Reparatie 5 MW motor in 6 dagen

Bakker Repair + Services uit Sliedrecht is er in geslaagd om binnen zes dagen een hoogspanningsmotor van metaalrecyclingbedrijf HKS uit Moerdijk te repareren. Binnen die korte tijd werd de motor afgekoppeld, vervoerd, gereviseerd, gerepareerd, teruggeplaatst en in weer bedrijf gesteld.

Vragen over deze referentie?
Neem contact op met
foto Johan Huisman
Johan Huisman
Manager Service
stuur een e-mail
1/1
Reparatie 5 MW motor in 6 dagen

De 5 megawatt hoogspanning sleepringankermotor is van levensbelang voor de shredderinstallatie van HKS Metals in Moerdijk. Bij een inspectie bleek dat de elektromotor verschillende gebreken vertoonde die gerepareerd dienden te worden. ,,Dat moest binnen zes dagen gebeuren, want elke dag dat de motor stilstaat ligt het bedrijf stil en dat kost omzet. Onder deze tijdsdruk hebben we laten zien dat we de expertise hebben om een dergelijk project snel en foutloos te kunnen afronden,” stelt account manager Robert van Slobbe van Bakker Repair + Services.

De enorme elektromotor werd bij het bedrijf in Moerdijk afgekoppeld en naar de werkplaats van Bakker Repair + Services in Sliedrecht gebracht. Eenmaal in de werkplaats bleken aanvullende reparaties nodig aan de hydraulische koppeling. Daarvoor schakelde Bakker een gespecialiseerd bedrijf binnen zijn netwerk in.

In Sliedrecht werd de elektromotor compleet gereviseerd en gerepareerd. Voor het demonteren en monteren van de zeer speciale lagers werkte Bakker samen met een ander gespecialiseerd bedrijf binnen zijn netwerk. Daarna werd de elektromotor terug vervoerd naar Moerdijk en in bedrijf gesteld. Ondertussen werden bij HKS als aanvullende service de hoogspanningskabels van de shredderinstallatie geïnspecteerd en doorgemeten. Die bleken in orde. Na zes dagen was het project afgerond.

,,We laten hiermee opnieuw ons specialisme in de markt zien. En als we zelf de benodigde  expertise niet hebben, dan hebben we genoeg experts binnen ons netwerk die we snel kunnen inschakelen,” stelt Van Slobbe. ,,We zijn een van de weinige bedrijven die een project van deze complexiteit binnen zo’n korte doorlooptijd kunnen realiseren. In theorie zou het zelfs nog sneller kunnen dankzij onze 24/7 dienstverlening.”

Project scope:

  • Inspectie
  • Revisie
  • Reparatie koppeling
  • Inbedrijfstelling

Benieuwd naar onze ervaring?

Maak direct een afspraak Of bel 0184 41 05 55

Download nu aanvullende informatie

icon pdf

Bakker Repair + Services reference HKS
(198Kb)

Meer referenties