Referentie

Kostenbesparende generatorreparatie offshore platform F3-FB-1

De F3-FB-1 is een offshore platform van Engie E&P Nederland B.V. in de Noordzee dat 210 kilometer van de kust van Nederland ligt. Het platform levert olie en gas aan Den Helder. akker Repair + Services heeft na de uitkomsten van de inspectie een kostenbesparende generatorreparatie uitgevoerd.

Vragen over deze referentie?
Neem contact op met
foto Rob van Tilburg
Rob van Tilburg
Account Manager
stuur een e-mail
1/4
Bakker Repair + Services voert kostenbesparende generatorreparatie uit
Bakker Repair + Services repareert twee generatoren van offshore platform
Bakker Repair + Services komt met kostenbesparende oplossing voor offshore platform Engie E&P
Offshore platform F3-FB-1 generatoren

Routine inspectie

Tijdens een routine inspectie van Bakker Repair + Services bleek dat twee generatoren van het offshore platform gerepareerd moesten worden. Het was noodzakelijk om de V-blokken, een cruciaal onderdeel van een generator, te fixeren en de onbalans van de rotoren te reduceren. Het doel was om de trillingen naar het gewenste niveau te verlagen. De inspecties bewezen hun waarde doordat zij Engie E&P in staat stelde om vroegtijdig actie te ondernemen.

Reparatie aan boord van het offshore platform

Dit type reparaties wordt normaal gesproken onshore uitgevoerd. Dit resulteert in zeer hoge transportkosten tussen het platform en het vaste land. Daarom stelde Bakker Repair + Services een gloednieuwe reparatie methode voor; reparatie aan boord van het platform. De HUET gecertificeerde engineers van Bakker Repair + Services maakten een plan om beide generatoren te repareren volgens de geldende regelgeving.

Succesvolle reparatie in tien dagen

De reparaties zijn succesvol in tien dagen uitgevoerd. Tijdens het belast beproeven werd aangetoond dat beide generatoren perfect werkten en dat de trillingen waren gereduceerd tot onder het gewenste niveau. Martin Dronrijp, Maintenance Support Engineer bij Engie E&P: “ Wij zijn erg blij met de manier waarop Bakker Repair + Services dit project heeft aangepakt. De engineers toonden vakmanschap door met ons mee te denken en deze reparatie op locatie voor te stellen.”

Kostenbesparende oplossing

Deze reparatie toont aan dat de reparatie van generatoren aan boord van offshore platformen een kostenbesparende oplossing is om elektrisch roterende materiaal in top conditie te houden. In vergelijking met de traditionele manier kan er tot 40% bespaard worden zonder in te boeten op kwaliteit.

Scope:

  • Inspectie
  • Kostenbesparende oplossing
  • Generatorreparatie aan boord

Benieuwd naar onze ervaring?

Maak direct een afspraak Of bel 0184 41 05 55

Meer referenties