Referentie

Herwikkelen boegschroefmotor tijdens cruise door de Middelandse Zee

Al meer dan 140 jaar neemt Holland America Line hun gasten mee naar exotische bestemmingen over de hele wereld. Tijdens een van haar reizen, had het cruiseschip Maasdam problemen met een van haar boegschroefmotoren. Holland America Line schakelde Bakker Repair + Services in om deze situatie op te lossen.

Vragen over deze referentie?
Neem contact op met
foto Jan Pronk
Jan Pronk
Werkvoorbereider
stuur een e-mail
1/4
Reparatie boegschroefmotor Maasdam
Reparatie boegschroefmotor
Herwikkelen boegschroefmotor aan boord Maasdam
Herwikkelen boegschroefmotor

Een service engineer van Bakker Repair + Services vertrok snel naar Canada om de situatie aan boord van het cruise schip te analyseren. Tijdens een visuele inspectie ontdekte hij dat de rotorstaven de statorwikkelingen hadden beschadigd. Daarom adviseerde Bakker Repair + Services aan Holland America Line om zowel de stator en rotor van de boegschroefmotor te herwikkelen.

Bakker Repair + Services begon onmiddellijk met het maken van een reparatieplan om de overlast voor passagiers en bemanning tijdens de reparatie tot een minimum te beperken. In overleg met Holland America Line besloten we om de wikkelingen van de stator aan boord te vervangen tijdens een cruise door de Middellandse Zee. De rotor werd naar onze werkplaats in Sliedrecht getransporteerd en daar herwikkeld.

Een team van wikkelaars ging in Tenerife aan boord van de Maasdam en startte met de reparatie van de stator. De rotor was ondertussen al gerepareerd en werd tijdens een stop in Spanje aan boord gebracht.

Bij aankomst in Griekenland was het team ook klaar met de reparatie van de stator. Zij starten direct met de montage van de boegschroefmotor en slaagden erin om gereed te zijn voor aankomst in Malta. Het bezoek aan dit eiland bood gelegenheid om de boegschroefmotor in korte tijd uit te lijnen.

Na de uitlijning, werd de boegschroefmotor ondergoten tijdens de stop van het cruiseschip op Gozo. Het lukte het team opnieuw om binnen een strak tijdsschema een complexe taak succesvol uit te voeren zonder vertraging van het vaarschema te veroorzaken. Tot slot heeft het team de boegschroefmotor succesvol inbedrijfgesteld in Sardinië. 

De kapitein en bemanning van de Maasdam waren opgetogen dat zij hun reis hebben kunnen voortzetten zonder overlast van de reparatie te ervaren.

Uitgevoerde werkzaamheden:

  • Inspectie boegschroefmotor
  • Herwikkelen stator boegschroefmotor aan boord
  • Herwikkelen rotor boegschroefmotor in werkplaats
  • Uitlijnen boegschroefmotor
  • Ondergieten boegschroefmotor
  • Inbedrijfstellen boegschroefmotor
  • Herwikkelen stator en rotor

Benieuwd naar onze ervaring?

Maak direct een afspraak Of bel 0184 41 05 55

Download nu aanvullende informatie

icon pdf

Referentie Holland America Line
(187Kb)

Meer referenties