Referentie

Schoonmaken 26 MW turbo rotor

Emmtec, een stroom producent, gebruikt een 31.250 kVA generator om bedrijven in Emmen te voorzien van stroom. Bakker Repair + Services inspecteert deze generator periodiek om de generator in optimale conditie te houden. 

1/1
Schoonmaken turbo rotor met lucht circulatie systeem

Diagnose meting: sterke vervuiling rotor

Tijdens het uitvoeren van een diagnose meting op de generator, detecteerde Bakker Repair + Services dat de turbo rotor sterk vervuild was. Dit resulteerde in lage weerstandswaarden. Samen met Emmtec besloten we om de generator te demonteren en de 26 MW turbo rotor schoon te maken in de werkplaats van Bakker Repair + Services.

Snelle demontage

Onze service engineers gebruikten tijdens het demonteren van de generator gereedschappen die speciaal ontworpen zijn voor deze opdracht. Zo lukte ze het om te turbo rotor snel en efficiënt transport gereed te maken.

Effectieve reiniging turbo rotor

Om de turbo rotor schoon te maken is deze ondergedompeld in een bad gevuld met reinigingsmiddel. Een speciaal door Bakker Repair + Services ontwikkelde lucht circulatie systeem maakte de ventilatiegaten van de turborotor schoon met luchtbellen. Hiertoe zijn vooraf slangen aangebracht op de turbo rotor. Na de effectieve reiniging is de turbo rotor zorgvuldig gedroogd in onze droogoven. 

Assemblage generator

De weerstandswaarden waren na de reiniging sterk verhoogd. Daarom besloten we de turbo rotor weer terug naar Emmtec te transporteren. Onze service engineer hebben de generator ter plekke weer geassembleerd.

Project scope:

  • Diagnose meting generator
  • (De)montage generator
  • Transport generator
  • Schoonmaken turbo rotor
  • 31.250 kVA generator
  • 26 MW turbo rotor

Benieuwd naar onze ervaring?

Maak direct een afspraak Of bel 0184 41 05 55

Download nu aanvullende informatie

icon pdf

Referentie Emmtec
(216Kb)

Meer referenties