• Onsite balanceren
1/1
Onsite balanceren

Nabalanceren rookgas ventilator op locatie

03 december 2014

Bakker Repair + Services heeft bij een bloemkwekerij de trillingen van een rookgas ventilator geanalyseerd en deze nagebalanceerd.

De betreffende klant, een bloemkwekerij, vertrouwt op een rookgas ventilator voor het afvoeren van de rookgassen van de kasverwarmingsinstallatie. De klant bemerkte dat de installatie overmatige trilde en schakelde de hulp van Bakker Repair + Services in.

De Service Engineer van Bakker Repair + Services voerde een frequentie analyse, een gespecialiseerde trillingsanalyse, uit op de rookgas ventilator. Uit de trillingsanalyse kwam naar voren dat er onbalans zat in de waaijer van de ventilator. Nog op dezelfde dag balanceerde onze Service Engineer de rookgas ventilator op locatie en reduceerde de trillingen en resonantie tot binnen de geldende tolerantie niveaus.

Door de rookgas ventilator op locatie te analyseren en balanceren zijn de  klachten verholpen binnen één dag. Bovendien is de stilstad tijd tot een minimum beperkt doordat de installatie niet naar onze werkplaats hoefde te worden getransporteerd.

nieuws afbeelding Modernisering Proefveld Bakker Repair + Services
25 november 2014

Het Proefveld van Bakker Repair + Services is vernieuwd. We hebben onder andere de testopstelling voor 1 lager...

nieuws afbeelding Revisie onderwater pomp motoren met een gewicht van 24 ton per stuk.
20 november 2014

Met een gewicht van 24 ton per stuk zijn ze nog ver onder ons maximale hijsvermogen van 100 ton. Desondanks zijn...