• 5 MW motor in 6 dagen gerepareerd.
1/1
5 MW motor in 6 dagen gerepareerd.

Bakker Repair + Services repareert hoogspanningsmotor HKS binnen 6 dagen

02 oktober 2018

Bakker Repair + Services uit Sliedrecht is er in geslaagd om binnen zes dagen een hoogspanningsmotor van metaalrecyclingbedrijf HKS uit Moerdijk te repareren. Binnen die korte tijd werd de motor afgekoppeld, vervoerd, gereviseerd, gerepareerd, teruggeplaatst en in weer bedrijf gesteld.

De 5 megawatt hoogspanning sleepringankermotor is van levensbelang voor de shredderinstallatie van HKS Metals in Moerdijk. Bij een inspectie bleek dat de elektromotor verschillende gebreken vertoonde die gerepareerd dienden te worden. ,,Dat moest binnen zes dagen gebeuren, want elke dag dat de motor stilstaat ligt het bedrijf stil en dat kost omzet. Onder deze tijdsdruk hebben we laten zien dat we de expertise hebben om een dergelijk project snel en foutloos te kunnen afronden,” stelt account manager Robert van Slobbe van Bakker Repair + Services.

De enorme elektromotor werd bij het bedrijf in Moerdijk afgekoppeld en naar de werkplaats van Bakker Repair + Services in Sliedrecht gebracht. Eenmaal in de werkplaats bleken aanvullende reparaties nodig aan de hydraulische koppeling. Daarvoor schakelde Bakker een gespecialiseerd bedrijf binnen zijn netwerk in.

In Sliedrecht werd de elektromotor compleet gereviseerd en gerepareerd. Voor het demonteren en monteren van de zeer speciale lagers werkte Bakker samen met een ander gespecialiseerd bedrijf binnen zijn netwerk. Daarna werd de elektromotor terug vervoerd naar Moerdijk en in bedrijf gesteld. Ondertussen werden bij HKS als aanvullende service de hoogspanningskabels van de shredderinstallatie geïnspecteerd en doorgemeten. Die bleken in orde. Na zes dagen was het project afgerond.

,,We laten hiermee opnieuw ons specialisme in de markt zien. En als we zelf de benodigde  expertise niet hebben, dan hebben we genoeg experts binnen ons netwerk die we snel kunnen inschakelen,” stelt Van Slobbe. ,,We zijn een van de weinige bedrijven die een project van deze complexiteit binnen zo’n korte doorlooptijd kunnen realiseren. In theorie zou het zelfs nog sneller kunnen dankzij onze 24/7 dienstverlening.”

nieuws afbeelding INDAR en Bakker Repair + Services gaan  samen wereldwijd maritieme klanten bedienen
18 juli 2018

Bakker Repair + Services uit Sliedrecht gaat wereldwijd elektromotoren, generatoren en onderwatermotoren repareren...

nieuws afbeelding Bakker Repair + Services toont specialisme met snelle revisie van hoogspanningsgenerator Smurfit Kappa
07 mei 2018

Een 5600 kWh hoogspanningsgenerator in slechts veertien dagen tijd loskoppelen, heen en weer vervoeren, compleet...

nieuws afbeelding Bakker Repair + Services onderhoudt 50 MW generator tijdens preventieve onderhoudsstop verbrandingsinstallatie Attero Wijster
19 september 2017

Bakker Repair + Services heeft van Attero Wijster de opdracht gehad om een 50 MW generator uitgebreid te...

nieuws afbeelding Bakker Repair + Services voert kostenbesparende generatorreparatie uit aan boord van Engie E&P offshore platform
20 maart 2017

De F3-FB-1 is een offshore platform van Engie E&P Nederland B.V. in de Noordzee dat 210 kilometer van de kust...