• Smurfit Kappa Generator
1/1
Smurfit Kappa Generator

Bakker Repair + Services toont specialisme met snelle revisie van hoogspanningsgenerator Smurfit Kappa

07 mei 2018

Een 5600 kWh hoogspanningsgenerator in slechts veertien dagen tijd loskoppelen, heen en weer vervoeren, compleet reviseren en weer in bedrijf stellen. Bakker Repair + Services uit Sliedrecht haalde dit kunststukje uit voor verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa en demonstreerde daarmee zijn specialisme in de markt.

De generator voorziet samen met drie anderen de papierfabriek van Smurfit Kappa in Roermond van stroom en levert bij overcapaciteit elektriciteit aan het net. De generator was dringend aan een onderhoudsbeurt toe, maar dat moest van Smurfit Kappa dan wel binnen veertien dagen gebeuren. Dat zette Bakker Repair + Services onder tijdsdruk, temeer omdat er alleen al drie dagen nodig waren om het gevaarte van zijn plaats te krijgen en na revisie weer terug te zetten. Ook kostte het drie dagen om de speciale koppeling te demonteren en weer te monteren.

Nadat de generator met een vrachtwagen naar de werkplaats in Sliedrecht was vervoerd begon de revisie. Daarbij werd de hele machine gedemonteerd, geïnspecteerd, gerepareerd en schoongemaakt. Daarna werd alles gemeten en werd de generator weer opgebouwd om uitgebreid getest te worden. In het kader van de veiligheid ging de hele revisie aan de hand van een vooraf opgesteld en goedgekeurd hijs-, uitbouw- en inbouwplan.

Het project startte op 11 april en op 25 april werd de generator weer op zijn plaats gezet en in bedrijf gesteld. Op Koningsdag leverde hij weer stroom. ,,We hebben hiermee op snelle wijze de betrouwbaarheid van de generator verhoogd. Het kan nog sneller als de klant gebruik maakt van onze speciale 24/7 service, maar binnen normale werktijd is dit voor een revisie aan een generator van deze afmetingen behoorlijk snel gegaan,” zegt Account Manager Hans Heiblom.

Bakker Repair + Services, zusterbedrijf van het bijna honderd jaar oude Bakker Sliedrecht, heeft ruim veertig jaar ervaring met wereldwijd onderhoud en reparatie van elektromotoren, generatoren en transformatoren. Het bedrijf heeft hiermee veel expertise opgebouwd in de maritieme, offshore en industriële sector en het spoor. ,,Het reviseren van hoogspanningsgeneratoren is een van onze specialismen in de markt, waarvoor Bakker Repair + Services alle benodigde kennis, expertise en apparatuur in huis heeft,” stelt Heiblom. ,,Grote bedrijven zijn de laatste jaren bezig een inhaalslag te maken met de revisie en onderhoud van elektrisch roterend materieel. Met dit project hebben we laten zien dat we de industrie hiermee op snelle wijze kunnen helpen.”

nieuws afbeelding Bakker Repair + Services onderhoudt 50 MW generator tijdens preventieve onderhoudsstop verbrandingsinstallatie Attero Wijster
19 september 2017

Bakker Repair + Services heeft van Attero Wijster de opdracht gehad om een 50 MW generator uitgebreid te...

nieuws afbeelding Bakker Repair + Services voert kostenbesparende generatorreparatie uit aan boord van Engie E&P offshore platform
20 maart 2017

De F3-FB-1 is een offshore platform van Engie E&P Nederland B.V. in de Noordzee dat 210 kilometer van de kust...

nieuws afbeelding Nieuwe bovenloop kranen voor onderhoudswerkplaats
14 februari 2017

In februari is de onderhoudswerkplaats voor elektromotoren en generatoren van Bakker Repair + Services voorzien...

nieuws afbeelding Ontdek kostenbesparend onderhoud voor DC tractiemotoren met Bakker Repair + Services tijdens Innotrans Berlijn 2016
14 september 2016

Bezoek Bakker Repair + Services tijdens de 2016 editie van Innotrans Berlijn, de internationale beurs voor...