• Reparatie boegschroefmotor Maasdam
  • Herwikkelen boegschroefmotor
  • Herwikkelen boegschroefmotor
1/3
Reparatie boegschroefmotor Maasdam
Herwikkelen boegschroefmotor
Herwikkelen boegschroefmotor

Herwikkelen boegschroefmotor tijdens cruise door de Middelandse Zee

26 januari 2016

Al meer dan 140 jaar neemt Holland America Line hun gasten mee naar exotische bestemmingen over de hele wereld. Tijdens een van haar reizen, had het cruiseschip Maasdam problemen met een van haar boegschroefmotoren. Holland America Line schakelde Bakker Repair + Services in om deze situatie op te lossen.

Een service engineer van Bakker Repair + Services vertrok snel naar Canada om de situatie aan boord van het cruise schip te analyseren. Tijdens een visuele inspectie ontdekte hij dat de rotorstaven de statorwikkelingen hadden beschadigd. Daarom adviseerde Bakker Repair + Services aan Holland America Line om zowel de stator en rotor van de boegschroefmotor te herwikkelen.

Bakker Repair + Services begon onmiddellijk met het maken van een reparatieplan om de overlast voor passagiers en bemanning tijdens de reparatie tot een minimum te beperken. In overleg met Holland America Line besloten we om de wikkelingen van de stator aan boord te vervangen tijdens een cruise door de Middellandse Zee. De rotor werd naar onze werkplaats in Sliedrecht getransporteerd en daar herwikkeld.

Een team van wikkelaars ging in Tenerife aan boord van de Maasdam en startte met de reparatie van de stator. De rotor was ondertussen al gerepareerd en werd tijdens een stop in Spanje aan boord gebracht.

Bij aankomst in Griekenland was het team ook klaar met de reparatie van de stator. Zij starten direct met de montage van de boegschroefmotor en slaagden erin om gereed te zijn voor aankomst in Malta. Het bezoek aan dit eiland bood gelegenheid om de boegschroefmotor in korte tijd uit te lijnen.

Na de uitlijning, werd de boegschroefmotor ondergoten tijdens de stop van het cruiseschip op Gozo. Het lukte het team opnieuw om binnen een strak tijdsschema een complexe taak succesvol uit te voeren zonder vertraging van het vaarschema te veroorzaken. Tot slot heeft het team de boegschroefmotor succesvol inbedrijfgesteld in Sardinië.

De kapitein en bemanning van de Maasdam waren opgetogen dat zij hun reis hebben kunnen voortzetten zonder overlast van de reparatie te ervaren.

nieuws afbeelding Levering en installatie van opwekrotor en opwekstator in Mauritius
02 december 2015

Bakker Repair + Services heeft een nieuwe opwekrotor en opwekstator geïnstalleerd aan boord van een LNG...

nieuws afbeelding Bakker Repair + Services aangesteld als Stamford en AvK service station
25 november 2015

Bakker Repair + Services is door Cummins aangesteld als onderzoek, service en reparatie station voor Stamford en...

nieuws afbeelding Succesvolle Europort 2015
11 november 2015

Van 3 tot 6 november is Europort georganiseerd in Rotterdam. Tijdens dit evenement was deze havenstad de...

nieuws afbeelding Hebben wij u ontmoet tijdens de Offshore Energy Amsterdam?
15 oktober 2015

Tijdens Offshore Energy Amsterdam hebben wij veel geïnteresseerde bezoekers gesproken. Hebben wij u ook...